Vytlačiť

Zemiakový šalát so smotanou

Vyskúšajte netradičný zemiakový šalát

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 2 veľké cibule
  • soľ
  • 200 ml šľahačková smotana
  • 250 ml pochúťková kyslá smotana
  • 2 ČL horčica
  • mleté čierne korenie
  • mletá paprika
  • koreniny podľa chute

Inštrukcie

  1. Zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na polkolieska.
  2. Cibuľu nakrájame na kolieska.
  3. Smotany zmiešame a a necháme v chlade asi 2 hodiny odstáť (šľahačková smotana stuhne), potom ochutíme horčicou a koreninami.
  4. Do jenskej misy vrstvíme: najprv smotana, potom cibuľa, zemiaky - posolíme, smotana, cibuľa, zemiaky - poslednú vrstvu zalejeme zvyškom smotany.
  5. Prikryjeme a dáme na aspon 2 hodiny do chladu. Podávame k mäsu.