Pestrá chrumkavá čalamáda bez sterilitácie

Pestrá chrumkavá čalamáda bez sterilitácie Máte radi chrumavú pestrú čalamádu a nechce sa Vám sterilizovať? Vyskúšajte tento spoľahlivý recept a budete rovnako nadšení ako mnohí so mnou 🙂 2000 gramov bielej hlávkovej kapusty1000 gramov rôznofarebnej čerstvej...

Domáca kvasená kapusta do pohárov

Domáca kvasená kapusta do pohárov Nie každý má možnosť kvasiť doma kapustu v sudoch alebo kúpiť kvasenú kapustu na trhu. Táto kapusta sa dá však úspešne pripraviť do pohárov aj v panelákovom byte a môže byť doma kedykoľvek v špajzi vždy po ruke. 1000 gramov čerstvej...

Erős Pista – domácí pálivý paprikový krém

Erős Pista - domácí pálivý paprikový krém Netreba kupovať pálivé paprikové krémy s konzervantami a umelinami, ked si oveľa lepší dokážete ľahko pripraviť Vy sami doma z čerstvých surovín. 150 gramov čerstvej dlhej červenej pálivej papriky alebo čerstvých feferoniek150...

Lečo

Lečo Lečo - je čas paradajok a paprík asi 3 kg paradajokasi 2 kg paprík2 veľké cibule1 dl olejasoľ Paradajky zabaríme teplou vodou, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.Papriku a cibuľu si očistíme. Papriku pokrájame na pásiky, cibuľu nadrobno.Cibuľu opražíme na oleji,...

Fazuľové lečo

Fazuľové lečo Tento recept robím každé leto a najviac nám chutí na studeno, priamo z pohára ... najlepšie je z bielej maslovej fazule, ale dá sa ja takto - zo strakatej .... 1 kg cibuľa1 kg paprika1 kg paradajky2 dl olej20 dkg cukor kryštál1 dl ocot1 ks preosiate...

Nálev na zavárané kápie

  Nálev na zavárané kápie Vhodné na obložené misy, chlebíčky, do šalátov Kapie alebo oranžové papriky (nakrájané na úhľadné kúsky uložíme do zaváracích pohárov asi trojdecilitrových. Do každého jedného pridáme)1 PL octu1 PL cukru1 PL oleja1/2 ČL soli3 guličky...

Nakladaný chren

Nakladaný chren Úžasná prevencia priti chrípke. Určite lepší, ako z obchodu 450 g chren strúhaný (mixovaný)40 g cukor kryštálový10 g soli350 ml prevarenej chladnej vody100 ml slnečnicového oleja100 ml octu Všetko spolu pomiešame alebo pomixujeme, naplníme do...

Maďarská čalamáda

Maďarská čalamáda Kapusta, paprika cibula, mrkva - úžasná kombinácia. 4 kg biela kapusta zimná (neskorá)1/2 kg zelenej papriky1/2 kg čevenej papriky (kápie)1/2 kg cibule1/2 kg mrkve1/2 litra octu300 g kryštálový cukor200 ml kvalitný slnečnicový olej1 balíček DEKO1 ČL...

Sušené paradajky

Sušené paradajky 3000 g paradajky mäsité1/2 ČL soľ1/2 ČL cukor1 ČL vegeta2 PL petržlenová vňať1 PL bazalka1 PL saturejka2 ks feferónky120 g cesnak1 PL korenie čierne celé2 dl olivový olej extra virgin Umyté rajčiny, prekrojíme, vyberieme mäkké časti a poukladáme na...

Sladkokyslý chren s jablkom

Sladkokyslý chren s jablkom K Varenému mäsu je tento recept ideálny 250 g chren čerstvý1 PL cukor krupica1 KL podravka1 KL soľ1 ks citrón500 g očistené jablká Chren očistíme a na jemno nastrúhame.Sladkokyslý chren s jabkomDo misky s nastrúhaným chrenom pridáme soľ,...

Lahodná cvikla

Lahodná cvikla Zásobáreň vitamínov po celý rok 3 kg cviklové buľvy1 l vody350 ml octu200 g kryštálový cukor (pre diabetikov primerane sladidlo)25 g soli1 ČL anýz1 ČL fenikel1 ČL rascachren na plátky nepovinný Cviklu varíme 3/4 hodiny, scedíme, olúpeme ako zemiaky,...

Papriková pasta za surova

Papriková pasta za surova 1 kg červenej papriky (kápie)2 OO g soli Papriku pomelieme na mäsovom mlynčeku (na strednej šajbe), primiešame soľ do rozpustenia, naplníme do pohárikov so šrobovacím viečkom a uskladníme.Nesterilizuje sa a nekazí sa, používa sa do gulášov,...

Podeľ sa s nami o svoje recepty!