Zavárané orechy na sucho

Vydržia chutné vraj až 10 rokov bezo zmeny

Ingrediencie

  • Vysušené a vylúpané vlašské orechy

Inštrukcie

  1. VERZIA A (mikrovlnka)
  2. Naplníme do 0,7 litrových šrobovacích zaváracích pohárov a vložíme bez viečka do mikrovlnnej rúry, na každý pohár počítame 2 ž 2,5 minúty času na plný výkon.
  3. Najlepšie sa osvedčilo po 4 kusy s celkovým časom 8 minút.
  4. Potom s utierkou vyberáme a okamžite zaviečkujeme a otočíme hore dnom, necháme asi 10 minút, potom otočíme viečkom hore a po vychladnutí uskladníme.
  5. Verzia B (klasická rúra)
  6. Naplníme do 0,7 litrových šrobovacích zaváracích pohárov a položíme bez vrchnákov do rúry.
  7. Rúru zapneme na 70 stupňov a necháme ju aj s pohármi a orechmi "bežať" 10 minút.
  8. Teraz na poháre poukladáme vrchnáky (stále ich ale nezaťahujeme a necháme ďalších 10 minút hriať.
  9. Po 10 minútach vrchnáky ešte v rúre zatiahneme - zatvoríme a po vychladnutí uskladníme.

Poznámky k receptu

Sú odolné proti pliesni, stuchnutiu a nepreberajú žiadne pachy. Do jedného pohára sa zmestí asi 330 gramov orechov.