Vytlačiť

Spaghetti carbonara

Špagety po uhliarsky - rýchle, dobré, so slaninou a vajíčkom

Ingrediencie

  • Pre 2 osoby:
  • 200 g špagiet
  • 1 cibuľa
  • 1 zarovnaná PL masti
  • 50 g prerastená oravská slanina alebo šunka
  • 40 g nastrúhaný syr Parmezán
  • 50 ml smotana
  • 2 vajcia
  • soľ
  • korenie podľa chuti

Inštrukcie

  1. Špagety uvaríme v osolenej vode a zlejeme.
  2. Slaninu pokrájame na kocky. (Tí, ktorí nemajú radi slaninu, pridajú pokrájanú šunku.)
  3. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobno. Na masti opražíme slaninu a cibuľu do zlata.
  4. Do smotany pridáme syr, rozšľahané vajcia, štipku soli a zalejeme tým zmes slaniny a cibule.
  5. Urobíme niečo ako redšiu praženicu, dochutíme korením, pridáme cestoviny a premiešame.