Šťavnatý losos na masle so zeleninou

Zdravá večera, kvalitný obed

Ingrediencie

  • losos optimálne cca 300 gramový kus rozkrojený na dva kusy po dĺžke
  • maslo zhruba 1,5 PL na mnpžstvo
  • 2 mrkvičky
  • malá konzerva kukurice Bonduelle
  • nejaký tvrdý syr stačí málo ako dva prsty
  • soľ

Inštrukcie

  1. Na panvicu dáme roztopiť maslo, keď sa rozpáli, položíme dva kúsky lososa kožou dole. Lososa by malo byť na panvici len toľko, aby medzi jednotlivými kúskami bolo aspoň trošku miesta. Lososa osolíme - nebojte sa - smelo - rybka sa tak ľahko nedá presoliť. Panvicu prikryjeme pokrievkou (ja mám sklenenú), stiahneme plameň na minimum a necháme takto dusiť na masle 20 minút. Lososa za celý čas za žiadnych okolností NEODKRÝVAME a po celý čas dusenia bude položený na kožke - NEOBRACIAME HO.
  2. Kým sa nám pripraví losos, umyjeme si šalát, natrháme v ruchách, alebo pokrájame porcelánovým nožom. Mrkvu nakrájame na kolieska, nakrájame syr a pridáme kukuricu. Môžeme trošku osoliť, prípadne pridať trošku olivového oleja, ale ja uprednostňujem k lososovi čisté chute zeleniny. Dobrú chuť.

Poznámky k receptu

PS: Nie, kožu z ryby nemusíte zjest 🙂