Šošovicový prívarok

Toto je šošovicový prívarok, ktorý je plne iný, ako sme zvyknutý pripravovať. Je jednoduchý a veľmi chutný.

Ingrediencie

  • Šošovica smotana na varenie, kyslé uhorky, slanina, hladká múka, ocot, soľ, cukor

Inštrukcie

  1. Šošovicu na noc namočíme.
  2. Na druhý deň, vodu zlejeme, šošovicu preberieme a uvaríme v slanej vode.
  3. Na panvici si pripravim nadrobno nakrajanú slaninu /oravsku, anglicku - taku dobre prerastanú/.
  4. Keď je šošovica mäkká, vlejeme do nej smotanu s hladkou múkou, zahustime.
  5. Pridáme trochu cukru, soli, octu. Necháme prevrieť.
  6. Na záver kyslé uhorky nakrájame na malé kúsky dáme do šošovice a nakoniec primiešame slaninu z panvice.
  7. Podávame s volským okom, pečenou klobásou a chlebom.