Pizza koláč na slano

  Pizza koláč na slano Recept na veľmi chutný výdatný sýty slaný koláč, ktorý som naplnila paradajkovou omáčkou, mozarellou, paprikovým salámom a paradajkami. Cesto:500 gramov hladkej múky extra špeciál 001 lyžička soli21 gramov čerstvého droždia1 lyžička cukru...

Rýchle maslové rožky na raňajky

Rýchle maslové rožky na raňajky Tieto rožky sú veľmi jednoduché, po spracovaní cesta netreba čakať na vykysnutie, po vytvarovaní sa hned pečú a sú rýchlo hotové, majú výbornú chuť. 350 gramov hladkej múky extra špeciál 001 lyžička soli25 gramov čerstvého droždia1...

Slaný koláč so syrom a s bylinkami

Slaný koláč so syrom a s bylinkami Výborná večera pre zimné dni. Cesto:200 gramov hladkej múky extra špeciál 000,5 lyžičky soli20 gramov čerstvého droždiaštipka cukru kryštál125 ml vlažnej vody1 lyžica olivového olejaNáplň:200 gramov nastrúhaného tvrdého syra podľa...

Zemiakovo – maslové pagáče s jogurtom

Zemiakovo - maslové pagáče s jogurtom Veľmi chutné pagáče zo zemiakov, masla a jogurtu, ktoré sú výbornou prílohou k polievkam na kyslo alebo samostatne ako vynikajúce pohostenie pre návštevy k vínu. 700 gramov hladkej múky extra špeciál 0021 gramov čerstvého droždia1...

Domáca kysnutá žemľová knedľa

Domáca kysnutá žemľová knedľa Vynikajúca príloha k pečenej kačke s kapustou, k rôznym pečeným mäsám na šťave, k zeleninovým a hubovým omáčkam 500 gramov polohrubej múky15 gramov čerstvého droždia1 lyžička cukru kryštál1 l lyžička soli370 ml vlažného mlieka1 vajce200...

Jednoduché oškvarkové pagáčiky s odloženým kysnutím v chladničke

Jednoduché oškvarkové pagáčiky s odloženým kysnutím v chladničke Výborný recept na oškvarkové pagáčiky, kysnú cez noc v chladničke, netreba ich prekladať a predsa sú ako lístkové, sú jednoduché a rýchlo hotové. cesto: 500 gramov hladkej múky extra špeciál 00400 ml...

Gözleme – turecké kysnuté plnené kapsy

Gözleme - turecké kysnuté plnené kapsy Veľmi chutné obľúbené turecké kysnuté plnené kapsy, ktoré sa podávajú samostatne alebo ako príloha. cesto:500 gramov hladkej múky extra špeciál 00soľ - 2 lyžičky25 gramov čerstvého droždia1 lyžička kryštálového cukru300 ml...

Nadýchaná kysnutá bábovka

Nadýchaná kysnutá bábovka Bábovku má každý rád, ku kávičke milujeme túto nadýchanú kysnutú dvojfarebnú bábovku veľmi jemnej chuti. 400 gramov hladkej múky extra špeciál 00200 gramov polohrubej múky1 čajová lyžička soli3 polievkové lyžice kopcom práškového cukru27...

Pizza cesto (neskutočne dobré)

Pizza cesto (neskutočne dobré) Recept priamo z pizzerie 330 ml teplej vody 40-45 stupňov18 g soli (1 PL)22 g kryštálový cukor (1PL trošku kopcom)330 g hladká múka275 g polohrubá múka55 ml olej1/2 suché droždie (stačila by aj štvrťka) Z uvedených ingrediencií...

CROISSANTY – Francúzske rožky

CROISSANTY - Francúzske rožky CROISSANT. Kto by nepoznal toto obľúbené francúzske pečivo? Pripravte si ho sami doma - na slano, alebo na sladko. 500 g hl. múky špeciál125 g maslo - mierne roztopené (Hera)1 vajce1/2 lyžičky solicca 2 dl mliekakvások: 1/2 dl mlieka (25...

Lángoše na tri dni

Lángoše na tri dni Tieto lángoše sa dajú robiť aj hneď po vykysnutí, no rovnako vydržia v chladničke (cesto) aj 3 dni, takže vždy sa dajú urobiť čerstvé bez toho, aby sme museli čakať kým cesto vykysne 🙂 500 g hladkej múky2 dl mliekakocku droždia2 KL soli250 g kyslej...

Tak syrový, tak šťavnatý ideálny k vínku, pivku, alebo na piknik.

Tak syrový, tak šťavnatý ideálny k vínku, pivku, alebo na piknik. Kysnuté cesto je dobré aj na syrové koláče 🙂 600 g polohrubá múka (preosiata)7 g suché droždie (cca 21g, alebo polka kocky)1 dl vlažného až mierne teplého mlieka3 dl perlivá minerálka (napr magnezia)1...

Podeľ sa s nami o svoje recepty!