Vytlačiť

Rascová polievka

Rascová polievka je nielen výbornou polievkou, ale slúži aj pri problémoch so žalúdočnou kyselinou

Ingrediencie

  • 1 PL masti oleja
  • 1 PL hladkej múky
  • štipka mletej papriky
  • 2 ČL rasca
  • 1 menšia na kocky pokrájaná cibuľa
  • soľ
  • voda
  • opečený na kocky nakrájaný chlieb
  • alebo jedno vajce

Inštrukcie

  1. Z masti a múky pripravíme bledú zásmažku.
  2. Pridáme papriku, cibuľu, zalejeme 2 dl studenej vody a dobre rozmiešame, aby sa netvorili hrudky.
  3. Dolejeme vodou, pridáme rascu a varíme asi 15 minút. Podľa chuti dosolíme a podávame s opečeným chlebom.
  4. Prípadne môžeme do polievky rozmiešať jedno surové vajce - rozbijeme do hrnčeka, rozšľaháme vidličkou a postupne lejeme do polievky, kde ho ešte premiešame vidličkou.