Plnka alebo po našom nádivka

Neodmysliteľne patrí k pečenému kurčaťu.

Ingrediencie

  • 6 rožkov (3 namočiť a
  • vyžmýkať) a 3 suché
  • 2 vajcia
  • Soľ mensia kl
  • Vegeta ideálne domáca rovnako ako soli
  • Korenie
  • Cesnak - 2 strúčky
  • Pečienka 250-350g
  • Petržlenová vňať - od oka kto má ako rád
  • Lyžička oleja

Inštrukcie

  1. Všetky suroviny spolu riadne pomágať rukou a dať do pevného sáčku.
  2. Poťápať to tam, aby sa pekne spojila hmota.
  3. Treba v ňom nechať vzduch, aby mala nádivka priestor na podrastenie a hore spravit uzol, aby sa nam tam nedostala voda.
  4. Do vačšieho hrnca naliať do 3/4 vodu, vložiť sáčok, prikryť pokrievkou a variť vo vode 45 minút +.
  5. Ak by ste dali viac pečene a nebola by hotova jednoducho dopečte v rúre.