Vytlačiť

Pikantná kuracia pečeň na cesnaku

Ingrediencie

  • 600 gramov kuracej pečene
  • 6 strúčikov cesnaku pokrájaného na plátky
  • 1 kus čerstvej feferonky na jemno pokrájanej
  • 2 lyžice domácej bravčovej masti
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Inštrukcie

  1. Kuraciu pečeň zbavíme nepotrebných častí, umyjeme a osušíme.
  2. Očistený cesnak pokrájame na plátky, feferonku na jemno. V hrnci rozpálime domácu bravčovú masť, pridáme kuraciu pečeň a sprudka opekáme z každej strany, celkom asi 5 až 7 minút, pečienky majú zostať vo vnútri mäkkučké a šťavnaté, ružové, nie surové, či sú už dobré, sa presvedčíme vpichom ihlicou, ak nevyteká krvavá šťava, ale vyteká len číra šťava, vtedy je pečeň už hotová a správne prepečená.
  3. Pridáme cesnak a feferonku, necháme za stáleho miešania pekne rozvoňať - asi 1 - 2 minúty, máme hotovo a vypneme plameň. Servírujeme horúce, na tanieri ešte osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, podávame s čerstvo upečeným domácim chlebom, ev. s varenými novými zemiakm, preliatymi čerstvým maslom a s posekanou petržlenovou vňaťou