Pečený pstruh na masle so šalátom

Pstruha si môžete upiecť aj na panvici - odporúčam hranatú - zmestia sa tam tri naraz.

Ingrediencie

  • 3 ks vypytvaný pstruh
  • maslo 80-100 gramov
  • soľ
  • korenie na ryby alebo na pečené bravčové

Inštrukcie

  1. Rybe oddelíme hlavu a chvost, aby sa mám na hranatú panvicu vošli aspoň tri kusy.
  2. Viem, je to netradičné, ale z praktického hladiska je to nutné.
  3. Na panvicu dáme roztopiť maslo a rybu šikmo narežeme na každej strane.
  4. Riadne okoreníme (zvonka aj z vnútra) a dáme na rozpálené maslo piecť.
  5. Pečieme ju asi 5-7 minút podľa toho, ako to máme radi.
  6. Otočíme ju opatrne na panvici a pečieme ju aj z druhej strany 5-7 minút.
  7. Keď ju otočíme, tak ju zakryjeme alobalom a pečieme už ďalej tak.
  8. Alobal neodkrývajte, nechajte ho tam celý čas.
  9. Po dopečení nechajte rybku zakrytú ešte tak 5-10 minút, nech mäsko vsiakne do seba chuť korenia.
  10. Rybka je najlepšia s čerstvým chlebom a sviežim šalátom.