Vytlačiť

Pečené morčacie krídlo na jablkovo - cibuľovom lôžku so zemiakmi

Morčacie krídlo predvarené v polievke ešte upečieme na masle a cibuľovo - jablkovom lôžku so zemiakmi a máme veľmi chutný hlavný chod.

Ingrediencie

  • 800 gramov morčacieho krídla /1 kus/
  • 2 kusy jablka Granny Smith
  • 2 stredne veľké podlhovasté cibule
  • 300 gramov zemiakov
  • soľ podľa chuti
  • vývar z morčacieho krídla podľa potreby
  • 100 gramov čerstvého masla

Inštrukcie

  1. Polomäkké morčacie krídlo, ktoré sme povarili predtým predvarili vo vývare , vyberieme na podnos a necháme vychladnúť.
  2. Zatiaľ očistíme zemiaky, pokrájame ich na kolieska o hrúbke asi 3 mm. Jablko umyjeme, rozštvrtíme a pokrájame na plátky.
  3. Cibuľu očistíme a pokrájame a pokrájame priečne na kolieska.
  4. Do pekáča položíme vrstvu zemiakových koliesok, na ktoré rozložíme kolieska cibule, jednotlivé vrstvy osolíme a na cibuľu rozložíme plátky jabĺk.
  5. Na jablká položíme predvarené morčacie krídlo,osolíme, pokladieme plátkami čerstvého masla, podlejeme malým množstvom horúceho vývaru z morčacieho krídla, vložíme piecť do rúry. Pečieme 30 minút pri teplote 200 stupňov C, za prelievania chutným výpekom, kým kožička na morčacom krídle nebude pekne do zlato - hneda a krásne do chrumkava.
  6. Na servírovací tanier spravíme lôžko z cibule, upečených plátkov jabĺk a z upečených zemiakov, na ktoré položíme hotové morčacie krídlo.
  7. Servírujeme horúce s jemným zeleným listovým šalátom.

Poznámky k receptu

Je to veľmi chutný hlavný chod z morčacieho krídla, ktoré má vo vnútri úžasne chutné jemné, mäkkučké a šťavnaté mäsíčko, na povrchu krásne vypečenú chrumkavú kožičku, je chuťovo výborne doplnené pečenými jablkami, cibuľou a zemiakmi. Ide o veľmi chutný a finančne nenáročný sviatočný obed.