pečené kačacie stehná na kalerábových rezancoch s lokšou

Niekedy sa oplatí vybočiť zo štandardu a skúsiť menšiu zmenu. Je to osviežujúce a človek má pocit luxusu. Nenadarmo patrí Vojto medzi najlepších.

Ingrediencie

  • KALERÁBOVÉ REZANCE
  • 2-3 PL masti
  • 1 menší kaleráb na osobu
  • riadna hrsť pažítky
  • 1/2 čl soli
  • 1 PL kr. cukru
  • LOKŠE si spravíme podľa receptu:
  • http://www.sefkuchari.sk/recept-1055-Fantasticke-nadychane-zemiakove-lokse.html
  • KAČACIE STEHNÁ si spravíme podľa receptu:
  • http://www.sefkuchari.sk/recept-886-Luxusne-konfitovane-kacacie-stehna..html

Inštrukcie

  1. KALERÁBOVÉ REZANCE:
  2. Kaleráb očistíme a nakrájame na plátky tak 1-1,5 mm hrubé.
  3. Plátky nakrájame na rezance (rovnako hrubé).
  4. Na masti ich v hlbšej panvici trošku (priškvaríme (trošku=1 minútu miešania) a podlejeme tak necelý deci vývarom (alebo suchým bielym vínom, alebo čistou vodou).
  5. Teraz osolíme a pridáme cukor.
  6. Glazujeme (odparujeme tekutinu), kým nám panvica nezostane takmer celá suchá (asi 7 minút za občasného miešania).
  7. Rezance sú hotové, ihneď servírujeme.

Poznámky k receptu

Niežeby som kapustu nemal rád, ale toto ma dostalo do kolien a kapusta dlhší čas bude k iným jedlám 🙂