Pečená domáca sliepka varená v slepačej polievke

Z domácej sliepky varenej v slepačej polievke môžeme pripraviť veľmi chutný druhý hlavný chod, ked ju ešte upečieme.

Ingrediencie

  • 2000 gramov domácej sliepky
  • 200 gramov čerstvého masla
  • domáci slepačí vývar podľa potreby

Inštrukcie

  1. Domácu sliepku pripravíme na varenie a uvaríme podľa receptu TU: http://www.sefkuchari.sk/recept-1318-Slepacia-polievka-z-domacej-sliepky.html
  2. Takmer uvarenú sliepku vyberieme z polievky, podlejeme trochou domáceho slepačieho vývaru a na vrch sliepky pokladieme plátky masla.
  3. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov C asi 30 minút, kým kožička na povrchu je krásne vypečená do červeno - hneda a do chrumkava.
  4. Vyberieme upečenú sliepku na dosku, necháme asi 20 minút odpočinúť pod alobalom a pokrájame na porcie.
  5. Porcie upečenej sliepky servírujeme s dusenou hráškovou ryžou alebo so zemiakmi pečenými na masle, podávame s jemným zeleným šalátom.
  6. Najprv uvarená a potom upečená domáca sliepka je neskutočnou pochúťkou, ktorá nie je každý deň na sviatočnom stole a umožní nám kompletný sviatočný obed z domácej sliepky, ktorá sa tým stane zároveň cenovo veľmi prístupná a žiadna kupovaná z obchodu sa jej nikdy nevyrovná.