Orechovo čokoladovo malinové muffiny s hoblinkami biokokosu a čokoládovými lupienkami

Kokosové muffiny - atmosféra slnečných pláží a sviežeho mora.

Ingrediencie

  • 500 g hladká múka 00/ alebo zdravšia verzia špaldová hladká
  • 150 g cukor práškový/alebo xylitol kokosový cukor ...
  • 2 dcl olej
  • 1 vanilinový cukor
  • 2 vajíčka
  • Za hrsť malín
  • Za hrsť mletých/sekaných orechov
  • 1 prášok do pečiva
  • Od oka čoko vločky lidl- belbake

Inštrukcie

  1. Dôležité je miešat nie mixérom ale metličkou ručne, aby sa viac prevzdušnilo cesto a prilievať mlieko tak, aby vzniklo cesto krémovej konzistencie, trošku hustejšie (aby sa nelialo ale odtŕhalo od lyžice)
  2. Dáme do košíčkov asi do 3/4 a navrch nasypeme hoblinky kokosu. Pečú sa na 175°C a čas treba odsledovať.
  3. Keď sa pekne nafúknu a sú ružové treba vybrať a vyskúšať špajlou či už sú. ( Môže sa stať, že ostane umazaná od maliny alebo čokolády - treba skusiť preistotu ešte raz)
  4. Hneď ako sa horúce vyberú sa posypú čokolupienkami, aby sa čokoláda trochu zatavila a držala ako posýpka.