Osso buco – moderná verzia

Osso buco - moderná verzia Ide o taliansky recept, kedy sa priečne rezané teľacie lýtko dlho dusí klasicky vo vývare s vínom so zeleninou a gremolatou, kým moderná verzia používa paradajky, koreňovú zeleninu a víno. 3 kusy teľacieho lýtka Osso buco3 lyžice Burro...

Údené strapaté vajcia

Údené strapaté vajcia Niektoré recepty prejdú srdcom a môžete si byť istí, že sa na ne nezabudne. Stávajú sa návykové od prvej dávky. Ak nechcete podľahnúť tomuto receptu, radšej ho ani neskúšajte. Cca 7-8 stredných zemiakov500 g polohrubej múky2 vajíčkakávová lyžička...

Vaječná tlačenka (Biela saláma)

Vaječná tlačenka (Biela saláma) Zeleninová saláma by možno znela lepšie, Ale je tam aj trošku mäsa (nemusí byť), tak jet to recept na bielu salámu. 400 g sterilizovanej zeleniny (najideálnejšie BONDUELE)5-8 menších uvarených mrkiev uvarených v bujóne4 dl vývaru (môže...

Poľovnícké koláče

Poľovnícké koláče Vyprážané palacinky trošku inak. Palacinky sú dobré aj na slano - palacinky z 1 litra mlieka (cca 24 ks)- 4 plátky slaniny (nakrájanej na kocky)- 0 (5 kg vykostené kuracie mäso bez kože, najemno nakrájané)- za hrsť nasekanej pažítky- 1 cibuľa -...

Špenátovo šunkovo syrová pizza

Špenátovo šunkovo syrová pizza Pizza margerita to síce nie je, ale my máme radi bohato naloženú pizzu - 2 strúčiky cesnaku- mrazený špenát (150-200g)- soľ- korenie čierne mleté- oriešok muškátový mletýCesto:Recept na cesto má každý svoje obľúbené (ja preferujem...

Teľacie rezne so šunkou

Teľacie rezne so šunkou Nebojte sa teľacieho mäsa. Je tu chudé a dobré mäso. (Karin) 600 g teľacieho stehna (4 plátky šunky, 4 plátky syra, soľ, lyžica paradajkového pretlaku, vajce, masť na vyprážanie, múka, strúhanka) Z teľacieho stehna nakrájame hrubšie rezne a...

Viedenský rezeň

Viedenský rezeň Recept na rezeň, ako ho robia na rakúzskych odpočívadlách. (Karin) 4 teľacie rezne (soľ, korenie, lyžicu mletej papriky, 2 vajcia, 8 lyžíc hladkej múky, olej na vysmážanie, natenko nakrájané plátky citróna) Rezne jemne naklepeme, osolíme, okoreníme,...

Bravčová pečeň po mlynársky

Bravčová pečeň po mlynársky Bravčová pečeň po mlynársky 1 kg bravčovej pečene150 g hladká múkačierne koreniesoľ Brančovú pečeň narežeme na plátky asi 4-5 mm hrubé. Obalíme v múke zmiešanej s čiernym korením a vložíme do rozohriateho oleja. Opečieme z obidvoch strán,...

Dusená nová hlávková kapusta s mletým mäsom

Dusená nová hlávková kapusta s mletým mäsom Dusená nová hlávková kapusta s mletým mäsom 1,5 kg kapusta hlávková nová1 ks cibuľa väčšia1 čl rasca celákorenie mleté čiernesoľ2 PLcukor kryštálový800 gp liecko mleté bravčové1 ks vajíčkoorech muškátový1 ks rohlík starší3...

Hubové rizoto so šunkou a syrom

Hubové rizoto so šunkou a syrom Hubové rizoto so šunkou a syrom 35 g nelúpanej ryže Natural (vážené v suchom stave, 100 g červenej papriky, 20 g cibule, 200 g húb, 50 g šunky, 20 g syra Eidam 30% tuku v sušine, podľa chuti soľ, klinčeky, karí) Huby nakrájame na väčšie...

Teľacie pečené na víne

Teľacie pečené na víne Teľacie pečené na víne 300 g teľacieho stehna1 g masla1/2 dl vínarascasoľ Očistené, umyté mäso opečieme nasucho zo všetkých strán na teflonovej panvici, pridáme väčšie množstvo roztlčenej rasce, podlejme vínom a za občasného polievania vlastnou...

Mexiko fazuľa

Mexiko fazuľa Mexiko je charakteristické fazuľou, kukuricou, ale hlavne pikantným jedlom. Dobrú chuť. 2 konzervy sterilizovanej fazule /môže byt mix - biela (tmava a jednu v chili omáčke/, 1 konzerva kukurice, 1 zelena masita paprika, 2 klobasy - pikantnejšie, 1...

Podeľ sa s nami o svoje recepty!