Plnka alebo po našom nádivka

Plnka alebo po našom nádivka Neodmysliteľne patrí k pečenému kurčaťu. 6 rožkov (3 namočiť avyžmýkať) a 3 suché2 vajciaSoľ mensia klVegeta ideálne domáca rovnako ako soliKorenieCesnak - 2 strúčkyPečienka 250-350gPetržlenová vňať - od oka kto má ako rádLyžička oleja...

Pomaly pečené bravčové pliecko

Pomaly pečené bravčové pliecko Mám rada tento spôsob pečenia, mäso je veľmi chutné, zostane vo vnútri krásne šťavnaté, kým na povrchu má príjemne chrumkavú dobre vypečenú kôrčičku. 1200 gramov bravčového pliecka3 lyžice domácej bravčovej masti100 ml studenej vody10...

Pečená domáca sliepka varená v slepačej polievke

Pečená domáca sliepka varená v slepačej polievke Z domácej sliepky varenej v slepačej polievke môžeme pripraviť veľmi chutný druhý hlavný chod, ked ju ešte upečieme. 2000 gramov domácej sliepky200 gramov čerstvého masladomáci slepačí vývar podľa potreby Domácu sliepku...

Kurča pečené na slanine

Kurča pečené na slanine 1 očistené kurča vcelku150 g údenej slaniny100 g maslasoľ (paprika, koreniny podľa chuti)2,5 dl vody 50 g slaninky použijeme na prešpikovanie kuracích pŕs. Zostávajúcu slaninu narežeme na plátky a každý plátok z boku narežeme na pásiky tak, aby...

Klasický hovädzí guláš

  Klasický hovädzí guláš Guláš z hovädzej kližky pripravovaný klasickým spôsobom je guláš, ktorý sa pomaly dusí na rovnakom množstve cibule ako je mäsa bez múky, korení sa len červenou paprikou a má ostrú chuť 600 g hovädzieho móčingu (nožina, kližka,...

Údené mäso ako steak

Údené mäso ako steak Údené mäso ako steak – môžete použiť aj varené údené mäso, ktoré vám zostalo 500 g údeného mäsa3 PL bravčová masť4 vajciatroška oleja1 l vodysoľ – podľa chutibobkový listčierne a nové korenie podľa chuti Údené mäso uvaríme vo vode s korením,...

Jelení guláš na červenom víne a čučoriedkovom lekvári

Jelení guláš na červenom víne a čučoriedkovom lekvári Divina je lahodné chudučké mäsko, ktoré vyžaduje náležité okorenenie a premastenie, aby sme uvarilli z diviny skutočnú lahôdku akou je tento guláš, ktorý má famoznu a neopakovateľnú chuť, 600 gramov jelenieho...

Domáca šunka z bravčovej panenky

Domáca šunka z bravčovej panenky Tento úžasný recept mám od môjho priateľa, domáca šunka z bravčovej panenky je lahodná, je šťavnatá z čistého chudého mäsíčka, žiadna kupovaná sa jej nikdy nevyrovná, je to pochúťka pre fajnšmekrov. 1000 gramov bravčovej panenky2...

Pomaly pečená kačka takmer bez práce

Pomaly pečená kačka takmer bez práce Recept na veľmi chutnú pomaly pečenú kačku takmer bez práce, ktorá má šťavnaté mäkkučké mäsíčko ako masielko a do chrumkava vypečenú kožičku. 1 kačkacca 2500 gramovsoľ podľa chuti Kuchynsky upravenú kačku dočistíme od zvyškov...

Kuracia pečeň v husacej masti

Kuracia pečeň v husacej masti Tento recept výborne poslúži tým, ktorí majú na chlebe oveľa radšej plátky upečenej pečene s husacou masťou, než rozotretú akúkoľvek pečeňovú paštétu. 500 gramov kuracej pečene300 gramov husacej masti Najprv očistíme pečeň - játra,...

Bravčová panenka na bylinkách

Bravčová panenka na bylinkách Recept na veľmi chutnú a rýchlu prípravu bravčovej panenky. 600 gramov bravčovej panenky1 lyžica olivového oleja60 gramov čerstvého masla1 strúčik cesnaku2 vetvičky čerstvého tymiánu2 vetvičky čerstvého rozmarínusoľ podľa chutičerstvo...

Kuracie stehná v jemnej vínovo – smotanovej omáčke so šampiňónmi

Kuracie stehná v jemnej vínovo – smotanovej omáčke so šampiňónmi Recept na veľmi chutné šťavnaté kuracie stehná v jemnej vínovo - smotanovej omáčke so šampiňónmi. 2 kusy kuracích stehien250 gramov čerstvých šampiňónov1 veľká cibuľa2 strúčiky cesnaku2 vetvičky...

Podeľ sa s nami o svoje recepty!