Vytlačiť

Losos na štýl francúzskych zemiakov

Toto rozhodne nie sú francúzske zemiaky, ako ich poznajú francúzi. Toto je slovenská verzia francúzskych zemiakov upravená pre LOSOS-a

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov uvarených v šupke
  • cca 700-800g losos 2 kusy z LIDL-a
  • hrsť kôpru
  • 5 vajíčok na tvrdo
  • 150 ml smotana na šľahanie
  • 150 g syr môže byť na plátky, alebo nastrúhaný
  • 1 väčšia cibuľa
  • maslo na opraženie cibule.

Inštrukcie

  1. Zemiaky uvarené v šupke necháme trošku vychladnúť (na udržanie v ruke), ošúpeme. dno jenskej misy vymastíme maslom a poukladáme polovicu na kolieska pokrájaných zemiakov (áno, to sú tie uvarené v šupke).
  2. Pridáme vajíčka na kolieska (uvarené ošúpané, nakolieskované).
  3. Teraz prichádza veličenstvo LOSOS. Odporúčam BEZ KOŽE a samozrejme SUROVÝ.
  4. Ak môžem poradiť, zbavte sa aj toho šedého tmavého mäsa, čo je tesne pod kožou.
  5. Okoreníme korením na ryby a smelo osolíme (ak korenie na ryby neobsahuje soľ).
  6. Pridáme najemno nasekaný kôpor, cibuľu, ktorú sme nakrájali na kolieska a opražili na masle.
  7. Teraz ide druhá polovica zemiakov, syr.
  8. Smotanu privedieme do varu, pridáme 1 čl soli, zalejeme zemiaky s lososom, zakryjeme a pri teplote 180 stupňov necháme v rúre tak hodinku.
  9. Môžeme podávať s kyslou uhorkou, ja som si spomenul až pri konci, na fotke to už nie je.