Lángoše na tri dni

Tieto lángoše sa dajú robiť aj hneď po vykysnutí, no rovnako vydržia v chladničke (cesto) aj 3 dni, takže vždy sa dajú urobiť čerstvé bez toho, aby sme museli čakať kým cesto vykysne 🙂

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky
  • 2 dl mlieka
  • kocku droždia
  • 2 KL soli
  • 250 g kyslej smotany
  • 1 vajíčko
  • 1 KL cukru

Inštrukcie

  1. takže ako som spomínala vyššie, dá sa urobiť tak, že cesto vykysne a hneď vypražíme, ale druhá možnosť pripravíme si cesto večer, dáme do chladničky na noc a další deň (max do troch dní ak zostane cesto) vyprážať vždy čerstvých pár kúskov.
  2. Najprv si urobíme kvások z mlieka, cukru, štipky múky a droždia, keď sa kvások urobí primiešame ho k ostatným surovinám, vypracujeme cesto, ktoré síce lepí ale nevadí a dáme buď kysnúť na teplo (ak chceme hneď robiť) alebo odložíme prikryté igelitom do chladničky ... no a potom si už len naolejujeme prsty, odoberáme potrebné množstvo cesta, povyťahujeme do tvaru lángoša a vyprážame na oleji 🙂
  3. aby sa olej neprepaloval ja dávam do oleja zopár tenkých koliečok očistenej mrkvy
  4. plniť ich môžete čímkoľvek čo máte radi alebo len obyčajne potrieť cesnakom

Poznámky k receptu

dobrú chuť 🙂