Kuracie mini rezníky

Ingrediencie

  • 600 gramov kuracích pŕs
  • 2 lyžice čerstvej majonézy
  • 1 kus vajce
  • 0,5 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička sladkej mletej červenej papriky
  • 1 lyžička plnotučnej horčice
  • 1 lyžica čerstvo posekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička zmesi korenia na kura
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 30 ml sladkej smotany
  • 1 lyžica hladkej múky
  • strúhanka na obalenie podľa potreby
  • slnečnicový olej na vyprážanie podľa potreby

Inštrukcie

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, priečne pokrájame na malé rezne.
  2. V mise zmiešame vajce, majonézu, sladkú smotanu, horčicu, sladkú mletú červenú papriku, čerstvo mleté čierne korenie, čerstvo posekanú petržlenovú vňať, zmes korenia na kura, sušený cesnak, pridáme múku a všetko spolu dobre rozšľaháme.
  3. Do tejto zmesi dáme mini rezníky, premiešame a odložíme na 2 hodiny do chladničky, aby sa prepojili všetky chute. Potom v tejto zmesi naložené rezníky obalíme v strúhanke a vypražíme do zlato - hnedej farby a do chrumkava z oboch strán v rozpálenom oleji, dáme odsať z prebytočného tuku na papierovú kuchynskú utierku.
  4. Horúce mini rezníky preložíme na servírovaciu misu, zvlášť v mise podávame prílohu s petržlenovými zemiakmi, ev. s dusenou ryžou a šalátovú misu s listovým šalátom. Ide o veľmi chutný rýchly obed z kuracích pŕs, ktoré priam potrebujú výraznejšie ochutenie.