Klobáskovo syrová nátierka plnená v kápii

Paprikové kolieska plené fajnou nátierkou sa priam pýtajú na chlebík, alebo bagetku

Ingrediencie

  • Krásne tvarované kápie vyhovujúce norme EU
  • Náplň:
  • 50 % hmoty Tvorí maslo
  • 10 % hmoty tvorí syrokrém
  • 10 % hmoty tvorí výrazný zrejúci syr napr: niva
  • 10 % hmoty tvorí slanší syr napr FETA
  • 10 % hmoty tvorí nakrájaná domáca údená klobáska

Inštrukcie

  1. Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote - nie, nedávame ho roztopiť do mikrovlnky.
  2. Pridáme všetky ostatné suroviny a dobre zamiešame.
  3. Ak chceme trošku farebnejšie, môžeme pridať nadrobno nakrájanú kápiu (trošku), nejakú rukolu, alebo bazalku (ale to nie je nutné) .
  4. Z papriky odkrojíme časť so stopkou, odstránime jaderník a naplníme syrovo klobáskovou zmesou. a necháme stuhnúť v chladničke. Krájame až po stuhnutí.

Poznámky k receptu

DOBRÁ RADA: Na túto nátierku musíme použiť dobré staré tvrdé maslo. Čím je tvrdšie na "opáčenie", tým je lepšie. Maslo nám totiž zabezpečí, že sa bude dať zmes pekne krájať.