Vytlačiť

karfiolovo-pórová krémová polievka

Polievka je základ a ak je ešte aj rýchlo hotová a chutná, tak spokojnosť bude zaručená

Ingrediencie

  • na cca 1 8 litra polievky som použila:
  • 1/2 menšieho karfiolu
  • 7 cm kúsok póru
  • 4 zemiaky
  • vývar
  • 1 dl smotany na varenie
  • bobkový list petržlenová vňať,
  • 1 cibuľku

Inštrukcie

  1. orestujeme si na jemno nakrájanú cibuľku na troške oleja, pridáme na drobno nakrájanú zeleninu, zalejeme vriacim vývarom (prípadne bujónom alebo len čistou vodou), podľa potreby dochutíme vegetou, dáme 1 - 2 ks bobkového listu, trošku petržlenovej vňate a varíme do mäkka (cca 20 minút). následne rozmixujeme (môžeme do hladka, ja nechávam zopár malých kúskov zeleniny aby bolo cítiť), pridáme smotanu na varenie, necháme prejsť varom a podávame 🙂
  2. na mojom tanieri samozrejme nesmie chýbať chilli 🙂 takže to červené je chilli omáčka 🙂
  3. ak chceme dosiahnúť inú chuť, na ďalšíkrát môžeme pridať syr alebo tretia možnosť 3 strúčiky pretlačeného cesnaku 🙂 zakaždým bude mať polievka iný chuťový rozmer