Vytlačiť

Fazuľové lečo

Tento recept robím každé leto a najviac nám chutí na studeno, priamo z pohára ... najlepšie je z bielej maslovej fazule, ale dá sa ja takto - zo strakatej ....

Ingrediencie

  • 1 kg cibuľa
  • 1 kg paprika
  • 1 kg paradajky
  • 2 dl olej
  • 20 dkg cukor kryštál
  • 1 dl ocot
  • 1 ks preosiate Deko
  • 2 ks paradajkový pretlak 400 ml
  • 1 kg fazuľa suchá

Inštrukcie

  1. Uvaríme fazuľu v slanej vode do polomäkka a necháme vychladnúť. Nakrájame zeleninu na kúsky.
  2. Na oleji urestujeme cibuľu
  3. Pridáme papriku a rajčiny. Tie môžeme najskôr spariť a ošúpať.
  4. Pridáme uvarenú fazuľu.
  5. Spolu chvíľu podusíme, potom pridáme 2 veľké rajčinové pretlaky a preosiate Deko
  6. zamiešame a naplníme poháre ... uzatvorené sterilizujeme 10-15 min