Vytlačiť

Farebný čučoriedkový cukor

Poprášte farebným cukrom Vaše hotové koláčiky.

Ingrediencie

  • 15 g čerstvých čučoriedok 1 PL
  • 200 g kryštálový cukor

Inštrukcie

  1. Možno máte doma taký ten mixér, kde sú v spodnej nádobe dva nože, ktoré rozmixujú všetko, čo dáte do nádoby. Tak tento budete potrebovať. Nasypte tam cukor, pridajte čučoriedky a tak minútku riadne pomixujte. Cukor samozrejme navlhne, ale teraz sú tak vysoké teploty vonku, že za deň-dva sa pekne vysuší. Po dôkladnom vysušení ho znova (teraz už len trošku) rozmixujte.
  2. Tento na obrázku je vo fáze, keď bol dva krát rozmixovaný. Dnes budú tropické teploty, tak ho nechám ešte vonku a potom z neho spravím (mlynček na mak) práškový cukor. Netradičný poprašok na kysnuté koláče, šišky, alebo všade tam, kde na poprášenie používate klasický biely 🙂