Vytlačiť

Čokoládový vianočný koňak

Na Vianoce si radi pochutnávame na hustom pravom čokoládovom koňaku z kvalitnej čokolády.

Ingrediencie

  • 150 gramov kvalitnej čokolády so 75% - tným obsahom kakaa
  • 170 gramov práškového cukru
  • 2 vaječné žĺtky
  • 400 ml sladeného kondenzovaného mlieka
  • 400 ml 40% - tného tuzemského rumu
  • 2 balenia pravého vanilkového cukru

Inštrukcie

  1. Do hrnca dáme práškový cukor, vaječné žĺtky, vanilkový cukor, nalámanú kvalitnú čokoládu, prilejeme sladené kondenzované mlieko a za stáleho miešania nad parou z vodného kúpeľa necháme čokoládu pomaly rozpustiť a miešame, kým sa zmes nespojí na hladký čokoládový krém, ktorý začne hustnúť.
  2. Pridáme teplotu a uvarený puding necháme zovrieť, zoberieme zo zdroja tepla, pridáme rum, premiešame a necháme vychladnúť. Hotový koňak naplníme do čistých suchých fliaš.