Cestovinový šalát

Nemusíte mať mäso, aby ste sa dobre najedli. Tento šalát uspokojí žalúdok a aj oči sa napasú.

Ingrediencie

  • 1 bal. cestoviny vrtule
  • 1 uhorka
  • 3-4 paradajky
  • 1 cibuľa
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 200 ml kyslá smotana
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • bazalka oregáno
  • olivový olej

Inštrukcie

  1. Toto je recept na šalát na studeno. Je vhodný ako samostatné jedlo a hodí sa aj ako príloha k pečenému mäsu.
  2. Cestoviny dáme variť do vriacej posolenej vody, scedíme, nepreplachujeme studenou vodou, cestoviny častejšie premiešavame aby rýchlejšie vychladli a nezlepili sa. môžeme pridať za lyžicu oleja.
  3. Zeleninu nakrájame na stredne veľké kocky, cibuľu nasekáme na drobnejšie a cesnak pretlačíme, osolíme, okoreníme a pridáme nasekané bylinky a olivový olej. Zeleninu môžeme použiť rôznu podľa sezóny
  4. Zeleninu zmiešame s cestovinou a s kyslou smotanou, ochutnáme a ak treba dochutíme, necháme chvíľu postáť nech sa chute prepoja...