Vytlačiť

Bylinkové maslo

Bylinkové maslo - na dochutenie grilovaných aj iných pokrmov

Ingrediencie

  • maslo - zmäknuté
  • aromatické bylinky podľa chute najlepšie čerstvé, ale v najhoršom prípade aj sušené:
  • - petržlenová vňať bazalka, tymián, majoránka, pažítka ...
  • na dochutenie:
  • roztlačený cesnak
  • mletá paprika korenie

Inštrukcie

  1. Bylinky umyjeme a nasekáme na čo najdrobnejšie. Cesnak ošúpeme a pretlačíme.
  2. Zmäknuté maslo vymiešame s bylinkami, cesnakom a môžeme dochutiť paprikou alebo korením. Potom zrolujeme do alobalu, prípadne sformujeme valček alebo kocku a dáme stuhnúť.
  3. Zo stuhnutého masla odkrajujeme kúsky, ktoré kladieme na hotový grilovaný pokrm.

Poznámky k receptu

Môj tip: Stuhnuté maslo nakrájať na jednotlivé porcie a tak dať do mrazničky - na teplom mäse sa roztápa pomalšie. Prípadne môžeme maslo natlačiť do formičiek a nechať takto stuhnúť - efekt je potom krajší.