Pravé maďarské lángoše (So slovenskou oblohou)

Pravé maďarské lángoše (So slovenskou oblohou) Mäkučké so zemiakovým kysnutým cestom. Lepšie ste asi nejedli. 250 zemiakov500 g PH múky100 ml vlažného mlieka (o niečo teplejšie, ako prst)150 ml vlažnej vody (o niečo teplejšie, ako prst)1 čl soli1 PL cukrudroždie...

Jarný karfiol s kvalitnými zemiakmi

Jarný karfiol s kvalitnými zemiakmi ľahko a chutne, pre zaciatočníkov, ktorí ešte nedržali varechu 1 karfiol3 vajciahladká múka na obaľovaniestruhankazemiakyolej karfiol rozoberieme na ružičky a predvaríme cca 5 minút. Scedime a nechame vychladnúť.V miske rozšľaháme...

Pečené zemiaky na suchom plechu

Pečené zemiaky na suchom plechu Stroj času - inak sa tento pokrm pomenovať nedá. toľko zemiakov (čo nám pokryje plech v JEDNEJ VRSTVE,)Dobre zásobená sypacia soľničkapravé poctivé klasické maslo (žiadne rastlinné stužené tuky, ako sú Rama, Perla, Flora, alebo iné...

Zapekané zemiaky so špenátom

Zapekané zemiaky so špenátom Zapekané zemiaky so špenátom - zdravé a dobré 600 g zemiaky - uvarené v šupke2 strúčiky cesnaku3 PL masla300 g mraz. špenátmuškát. orech250 g kyslá smotana50 g strúhaný ementál2 vajcia surové2 vajcia uvarené na tvrdo Cesnak posekať a 1...

Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky Aj keď ich francúzi nepoznajú, slováci ich milujú a na tie najlepšie nedajú dopustiť 1 kg ošúpaných SUROVÝCH zemiakov0,5 l sladkej smotany (33%)2 veľká konzerva kukurice BONDUELLE4-5 vajíčok uvarených natvrdo1 ČL solištipka čierneho korenia2...

Smažené zemiaky so smotanou a šalátom z kyslej kapusty

Smažené zemiaky so smotanou a šalátom z kyslej kapusty Hovorí sa že v jednoduchosti je krása... v tomto prípade je v jednoduchosti aj geniálna chuť - inšpirácia na rýchlu a sýtu večeru. - 1 kg zemiakov.- kyslá kapusta (najlepšia je domáca,)- 1 veľká cibuľa (nakrájaná...

zemiaky s maslom, soľou a zakysankou

zemiaky s maslom, soľou a zakysankou Výborné, výživné, sýte, tradičné, rýchle zemiakysoľmaslozakysanka zemiaky so šupkou dáme uvariť. keď začnú byť mäkké vypneme šporák. vybereme zemiak a rozpolíme ho na polovicu. potom naň dáme plátok masla, posolíme a dáme naň za...

Šúľance s makom

Šúľance s makom Šúľance s makom - obľúbené slovenské jedlo pre malých aj veľkých 800 g zemiakov uvarených v šupke250 g hrubej múky1 vajcesoľ20 g masti alebo masla80 g mletý mak80 g práškový cukor Zemiaky ošúpeme a pretlačíme alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku.Na...

Mastené lokše s pečienkami

Mastené lokše s pečienkami Mastené lokše s pečienkami Na lokše:800 g zemiakov150 g hrubej múky60 g masti - bravčovej (alebo husacej)soľPečienky:800 g pečienky - kuracie (husacie alebo kačacie)1 cibuľa100 g masti - bravčovej (alebo husacej)mleté čierne korenierasca1 ČL...

Bryndzové pirohy so smotanou

Bryndzové pirohy so smotanou Tradičné slovenské ľudové jedlo 500 g zemiakov50 g krupice150 g hrubej múky50 g hladkej múky1 žĺtok100 g bryndze1/2 lyžičky vegetypetržlenovú vňaťsoľNa vrch:slaninakyslá smotana1 cibuľa Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť.Ošúpeme...

Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky Napriek názvu - slovenská klasika - zapekané zemiaky prekladané vajcami a údeninou 1000 g v šupe uvarených zemiakov1 veľká cibuľa400 g slovenskej točenej salámy alebo mäkkej klobásy150 g údeného mäsa3 vajcia natvrdo400 ml kyslej smotany140 ml...

Zemiakové pirohy s bryndzou

Zemiakové pirohy s bryndzou Tradičný pokrm, ktorý napriek času nestratil na atraktivite. Lesk a sláva tohoto pokrmu sa znovu vracia. Na cesto:450 g zemiakov350 g hrubej múky1 vajcesoľNa plnku:150 g zemiakov200 g bryndze1-2 PL nasekaného kôpru (alebo pažítky)1 opražená...

Podeľ sa s nami o svoje recepty!