Hríbová praženica

Hríbová praženica Praženica z pravých hríbov je veľká pochúťka, pripraviť sa dá z čerstvých i sušených húb. 50 gramov sušených dubákov1 veľká cibuľa2 až 3 vajcia na osobu3 lyžice slnečnicového oleja/domácej bravčovej mastisoľ podľa chutimletá rasca podľa chutičerstvo...

Zemiakové placky s hríbom dubovým a s údenou slaninkou

Zemiakové placky s hríbom dubovým a s údenou slaninkou Veľmi chutné rýchle voňavé a sýte jedlo, výborné ako samostatné jedlo alebo príloha, vhodné ako obed či večera. 1200 gramov nastrúhaných surových zemiakov2 hrsti sušených dubákov150 gramov domácej údenej slaniny1...

Šafránové krémové rizoto s kuriatkami

Šafránové krémové rizoto s kuriatkami Ešte lepšie, ako čisté šafránové rizotto je s kuriatkami - 2-3 PL kačacej masti (alebo olej)- 1 väčšia cibuľa- 250g krájaných kuriatok (to sú hríbiky)- 300 ml ryže (nepremytej, dá sa odmerať v pohári)- 1 liter zeleninového vývaru...

Polievka z lievika trúbkovitého

Polievka z lievika trúbkovitého Recept na výbornú chutnú hubovú polievku z lievika trúbkovitého - jedlej čiernej huby 1 hrsť sušeného lievika trúbkovitého /čierna jedlá huba/2 čerstvé stredne veľké mrkvy1 stredne veľký petržlenový koreň50 gramov buľvy zeleru300 gramov...

Voňavý hubník

Voňavý hubník Hubník je veľmi chutné voňavé lacné tradičné jedlo českej kuchyne, ktoré má veľa regionálnych variantov z rôznych čerstvých, väčšinou zo sušených húb a všetky sú úžasne 50 gramov sušených dubákov a suchohríbov100 gramov domácej mäsitej údenej slaniny...

Nátierka z dubákov

Nátierka z dubákov Vynikajúca nátierka z dubákov, ktorá výborne chutí na čerstvom domácom chlebe či pečive, najlepšie však na opečených hriankach potretých výdatne cesnakom. 1 veľká hrsť sušených dubákov/ 10 násobok čerstvo nazbieraných - práve je tu ich sezona1 kus...

Eintopf z dusenej ryže a dubákov

Eintopf z dusenej ryže a dubákov Rýchly a jednoduchý recept na mimoriadne chutný eintopf z dusenej ryže a nádherne voňavých dubákov 1 veľká hrsť sušených dubákov250 gramov dlhozrnnej ryže SOS250 ml teplej vody na namočenie dubákov250 ml vriacej vody na zaliatie ryže1...

Šampiňónové rezne

Šampiňónové rezne Recept na šampiňónové rezne v ktorých vynikne chuť samotných šampiňónov. 150 gramov čerstvých šampiňónov2 krajce chleba bez kôrky1 kus jarnej cibuľky aj s vňaťou1 kus vajce30 ml sladkej smotany 33%-tnej2 polievkové lyžice hladkej múkystrúhanka na...

Nadýchané šampiňónové placky

Nadýchané šampiňónové placky 250 gramov čerstvých šampiňónov2 ks vajcia2 polievkové lyžice polohrubej múky2 polievkové lyžice studeného mlieka1 zväzoček čerstvo posekanej petržlenovej vňate50 gramov čerstvého masla na opečenie šampiňónovčerstvo mleté čierne korenie...

Vyprážané šampiňóny

Vyprážané šampiňóny Vyprážané šampiňóny - čím menšie, tým lepšie 500 g drobných šampiňónovsoľhladká múka2 vajciastrúhankaolej na vyprážanie - keď sú všetky rovnako veľké (ideálne je použiť fritézu) Šampiňóny očistíme, posolíme (pustia trošku vody a múka sa lepšie...

Hríby s vajcom

Hríby s vajcom A máme tu hubársku sezónu. Lesné hríby sú nielen veľmi chutné, ale kedže obsahujú veľa prospešných minerálov, sú aj zdravé. - očistené lesné hríby (záhorácke suchohríby, kuriatka, dubáčiky...)- cibuľa- masť- petržlenová vňať (soľ, korenie) Na masť dáme...

Bedle na smotane (bedľový perkelt)

Bedle na smotane (bedľový perkelt) Niekto nedá dopustiť na dubáky, niekto miluje kuriatka, alebo len šampióny. Ja milujem IBA BEDLE. 2-3 ks bedlových hlavičiek veľkých asi ako dve dlane aj s prstami (každá taká veľká)2 stredne veľké cibule (červená je v tomto prípade...

Podeľ sa s nami o svoje recepty!