Vytlačiť

Bazový sirup

Magická liečivá rastlina s výrazne aromatickou kvetinovou vôňou a mierne citrónovou chuťou.Svoje využitie má v bylinkárstve i v kuchyni.

Ingrediencie

  • 30 g čerstvo rozkvitnutej bazy
  • 60 g kyseliny citrónovej
  • 3 kg kryśtálového cukru
  • 3 litre vody
  • 1 citrón.

Inštrukcie

  1. Dva litre vody so 60g kyseliny citrónovej zvaríme a necháme vychladnúť.
  2. Do vychladnutej vody dáme umyté kvety bazy zbavenej hrubých stopiek.
  3. Pridáme nakrájané kolieska citróna a spolu necháme 24hodín vylúhovať za občasného premiešavania. Po vyluhovaní precedíme cez husté sitko alebo gázu.
  4. Do jedného litra vody nasypeme kryštálový cukor,zvaríme a vychladíme.
  5. Scedenú šťavu dáme do hrnca, pridáme zvarenú vodu s cukrom a spolu necháme zovrieť.
  6. Odstavíme a sirup hneď plníme do sklenených fliaš.