Vytlačiť

Bábovečky s ovocím

Ingrediencie

  • Cesto:
  • 100 g hladkej múky
  • 35 g stuženého tuku
  • 1 lyžica kryšt. cukru
  • štipka soli.
  • Plnka:
  • 2 krát po 40 g ovocia jahody, banány, maliny, hrušky, marhule a pod. - mrazené rozmraziť, kompótové nechať odkvapkať,
  • 2 lyžice hrozienok
  • 1 lyžica rumu
  • 40 g kryšt. cukru
  • 1 lyžica vanilkového pudingu v prášku
  • 1 vajce
  • 125 ml mlieka
  • 1 lyžica mletých lieskových orieškov
  • 1 lyžica múky na posypanie dosky
  • 1 lyžička tuku na vymazanie bábovkových foriem
  • 1 lyžička prášk. cukru

Inštrukcie

  1. Múku, stužený tuk, cukor, soľ a 4 lyžice vody zamiešame a uhnetieme cesto. Zabalíme ho do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.
  2. Ovocie pokrájame na malé kúsky. Hrozienka necháme napučať v rume.
  3. Dosku posypeme múkou. Cesto rozdelíme na 4 časti. Z každej vyváľame koleso o hrúbke asi 2 cm a priemere asi 16 cm. Menšie bábovkové formičky o priemere asi 10 cm vymažeme tukom a vyložíme kolečkom cesta.
  4. Do foriem vyložených cestom nasypeme orechy, rozložíme ovocie a hrozienka a pečieme v predohriatej rúre 10 minút pri teplote 200 C.
  5. Cukor, puding v prášku, vajce a mlieko rozmixujeme a nalejeme do formičiek s predpečenými bábovečkami. Pečieme ešte 20-25 minút pri teplote 200 °C.
  6. Upečené bábovečky posypeme prášk. cukrom. Po vychladnutí ich vyberieme z formičiek, poukladáme na tanieriky. Podávame so šľahačkou.