Arabská cesnaková pasta

Cesnaková majonéza - cesnakový deep. Ničím nenapodobiteľná pasta - ideálna k pečenému mäsu.

Ingrediencie

  • 2 celé hlávky cesnaku ak sú menšie, môžu byť kľudne aj 3
  • zhruba 1 5 dl olivového oleja
  • 1-2 čl citrónovej šťavy podľa chuti

Inštrukcie

  1. Cesnak, očistíme, rozpučíme a dáme do mixéra.
  2. Za stáleho mixovania prilievame olej (veľmi tenkým prúdom - ako nitka).
  3. Postup je identický, ako pri výrobe majonézy. Aj výsledná hustota musí byť, ako u majonézy. Môže sa stať, že zhustne skôr, ako spotrebujete všetok olej, to je v poriadku.
  4. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu. Doba skladovateľnosti v chladničke je aj 2-3 týždne.