Najjednoduchšia mäsová roláda

autor: hucko (portál www.sefkuchari.sk)
Najjednoduchšia mäsová roláda
Rozpadáva sa Vám Roláda, rozvarí, rozpečie, vypečie ? vytečie ? Skúste túto, je jednoduchá, ako JEDNODUCHÁ MÁRIA

Zloženie:
- Tenké plátky adidaskovej slaninky (majú krájané v LIDL-i
- 600g vykostených kuracích stehien
- 7g soli
- 500g klobáskovej zmesy
- potravinová fólia

Postup:
Na potravinovú fóliu naukladáme plátky slaniny tak, aby sa po dĺžke prekrývali tak 2 mm. Naukladáme vedľa seba na výšku tak 10-12 plátkov.

Kuracie stehná pomelieme na mäsovom mlynčeku pridáme 7g soli a navrstvíme na slaninu tak, aby nám hore ostal pás asi 2 cm voľnej slaniny.

TYP: Ak si namočíte ruky, ľahšie sa Vám rozvrství mleté mäsko. Na túto zmes dáme klobásovú zmes a tak, aby nám na vrchu ostalo tak 4 cm voľného pásu kuracieho mäska.

Teraz pomocou potravinovej fólie zrolujeme do rolády ale dajte pozor, aby ste tam nezrolovali aj tú fóliu - tú nebudem variť.

Zrolovanú roládu opatrne preložíme (môžeme si pomôcť tou fóliou) do JENSKEJ MISY (áno, je JENSKÁ nie JÁNSKA - pochádza z JENY). Podlejeme pol VRIACEHO litrom vývaru, zakryjeme a na 200 stupňoch dusíme v zatvorenej rúre tých 80-90 minút. Dobrá je studená a aj teplá.

Recept na klobáskovú zmes nájdete tu:
http://www.sefkuchari.sk/recept-1100-Udena-domaca-klobasa.html

Zdroj: Sefkuchari.sk - nie len recepty