RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (244)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Zemiakové pirohy s bryndzou

autor: hucko (kuchtík)      body: 6      zobrazenia 17057      podpora 5.9.2016
Zemiakové pirohy s bryndzou
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Tradičný pokrm, ktorý napriek času nestratil na atraktivite. Lesk a sláva tohoto pokrmu sa znovu vracia.

Zloženie:
Na cesto:
450g zemiakov
350g hrubej múky
1 vajce
soľ

Na plnku:
150g zemiakov
200g bryndze
1-2 PL nasekaného kôpru, alebo pažítky
1 opražená cibuľa

100g bryndze na vrch + opražená slanina

Postup:
Všetky zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a pretlačíme. 150 gramov odložíme do plnky a zvyšok je na cesto. K zemiakom na cesto pridáme múku, vajíčka a štipku soli.

Suroviny na plnku dôkladne vymiešame.

Cesto vyvaľkáme na tenký plát, vykrajujeme takou šikovnou pomôckou na pirohy kruhy a doprostred umiestníme plnku. Pirohy zatvoríme touto pomôckou. Aby sa lepšie zalepili, môžeme po kraji prejsť mokrým prstom.

Hotové pirohy dáme variť do vriacej vody (inak sa neuvaria) na cca 5 minút (kým vyplávajú na hladinu). Vyberieme a na horúce pirohy dáme bryndzu (brydza sa mierne roztaví a vytvorí hniezda intenzívnej syrovej chute). Kto chce mať na vrchu bryndzu skôr v stave "omáčky", môže do nej pridať toľko isto kyslej smotany a až potom dať na pirohy. Vrch posypeme opečenou slaninkou. MŇAM.

A teraz BONUS: Ak si chceme pripraviť polotovar (mrazené pirohy), tak po uzavretí pirohov ich nedáme variť, ale ich necháme aspoň hodinku obschnúť a dáme v jednej vrstve zmraziť. Takto zamrazené pirohy dáme variť do vriacej vody priamo z mrazničky. Je veľmi malá pravdepodobnosť, že rozoznáte rozdiel od čerstvých. Niektoré potraviny sa dajú zamraziť a nestratia na kvalite a pirohy medzi ne patria. Dobrú chuť.

Vytlačiť recept




Libchen    (id: 272)    (8.10.2016 o 18:51)   
robím ako ty, je to super jedlo. dakujem za pripomenutie a za úžasný tip na zamrazenie. pridávam bod a ukladám -:)
Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...