RECEPTY

mäso (303)
ryby a more (24)
bezmäsité (248)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (360)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Najjednoduchšia mäsová roláda

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 2920      podpora -
Najjednoduchšia mäsová roláda
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Rozpadáva sa Vám Roláda, rozvarí, rozpečie, vypečie ? vytečie ? Skúste túto, je jednoduchá, ako JEDNODUCHÁ MÁRIA

Zloženie:
- Tenké plátky adidaskovej slaninky (majú krájané v LIDL-i
- 600g vykostených kuracích stehien
- 7g soli
- 500g klobáskovej zmesy
- potravinová fólia

Postup:
Na potravinovú fóliu naukladáme plátky slaniny tak, aby sa po dĺžke prekrývali tak 2 mm. Naukladáme vedľa seba na výšku tak 10-12 plátkov.

Kuracie stehná pomelieme na mäsovom mlynčeku pridáme 7g soli a navrstvíme na slaninu tak, aby nám hore ostal pás asi 2 cm voľnej slaniny.

TYP: Ak si namočíte ruky, ľahšie sa Vám rozvrství mleté mäsko. Na túto zmes dáme klobásovú zmes a tak, aby nám na vrchu ostalo tak 4 cm voľného pásu kuracieho mäska.

Teraz pomocou potravinovej fólie zrolujeme do rolády ale dajte pozor, aby ste tam nezrolovali aj tú fóliu - tú nebudem variť.

Zrolovanú roládu opatrne preložíme (môžeme si pomôcť tou fóliou) do JENSKEJ MISY (áno, je JENSKÁ nie JÁNSKA - pochádza z JENY). Podlejeme pol VRIACEHO litrom vývaru, zakryjeme a na 200 stupňoch dusíme v zatvorenej rúre tých 80-90 minút. Dobrá je studená a aj teplá.

Recept na klobáskovú zmes nájdete tu:
http://www.sefkuchari.sk/recept-1100-Udena-domaca-klobasa.html

Vytlačiť recept




Libchen    (id: 274)    (5.12.2016 o 17:26)   
krásna roláda, určite veľmi chutná, páči sa mi :-) +1b
Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...