RECEPTY

mäso (303)
ryby a more (24)
bezmäsité (248)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (360)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)


Banánovo tvarohová bábovka

autor: vladix        počet získaných bodov: 5
Banánovo tvarohová bábovka
Super šťavnatá banánovo tvarohová bábovka bez pridanej múky a tuku

Zloženie:
250g mäkkého tvarohu
250g hrudkovitého tvarohu
2 zrelé banány
5 vajec
5 PL agáve/medu
hrozienka (podľa chuti)
čerešne (podľa chuti)

Postup:
Banány spolu s tvarohom roztlačíme vidličkou a zmiešame dokopy. Pridáme vajcia, sladidlo a ostatné suroviny a poriadne premiešame.
Keď sú suroviny prepojené, cesto vylejeme do silikónovej formy na štandardne veľkú bábovku.

Pečieme zhruba 35-40 minút na 170 stupňoch (dĺžku pečenia si prípadne upravte podľa výkonnosti vašej rúry), kým bábovka nezačne chytať zlatú farbu. Odporúčam použiť silikónovú formu, inak sa bábovka môže pripiecť k forme alebo nedržať tvar.

Po dopečení ju nechajte úplne vychladnúť (aspoň 15 min) a až potom ju vyklopte z formy a narežte. Ak sa rozpadáva, dajte ju na 1-2 hodiny do chladničky a vyklopte až potom.

Je výborná ihneď po upečení, no ešte šťavnatejšia je na druhý deň po odležaní v chladničke.

Dobrú chuť :)

Vytlačiť recept


Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...