RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (244)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)


Kuracie prsíčka v rajčinovej omáčke s medom, zeleninou a chilli

autor: moon1979        počet získaných bodov: 5
Kuracie prsíčka v rajčinovej omáčke s medom, zeleninou a chilli
možno niekomu sa to bude zdať divoká kombinácia, ale ja kombináciu med, chilli milujem a keďže rajčinová omáčka je výborná na sladko tak prečo to neskúsiť aj takto :)

Zloženie:
1/2 petržlenu
1cm hrubé koliesko koreňa zeleru
1/3 stredne veľkého kalerábu
1 cibuľka
3 - 4 ks šampionov
400g kuracích prsíčiek
vegeta, kari korenie
2PL medu
7PL paradajkového pretlaku
10PL vývaru alebo vriacej vody
1 chilli paprička

Postup:
Nakrájame si petržlen, zeler, kaleráb a 1 veľkú cibuľku na malé kúsky a dáme si to všetko restovať na olej do woku ... keď zeleninka chytí takú "chrumkavosť" pridáme nakrájané šampiony a kuracie prsíčka nakrájané na malé kúsky, restujeme, kým sa mäsko nezatiahne, trošilinku ovegetíme (así nie moc správny výraz, ale určite mi to prepáčite :-) ), pridáme kari korenie, 2PL (hlboké) medu (treba ochutnať, možno niekomu postačí aj jedna hlboká lyžica, ja mám rada med, tak dávam 2), znova chviľku restujeme, ale treba stiahnuť plyn, aby ingrediencie neprihoreli, pridáme 7 PL paradajkového pretlaku a 10PL vriacej vody ... dusíme pár minút (cca 7 - 8) kým omáčka nezhustne a kým mäsko zmäkne ... zeleninka môže byť jemne chrumkavá :) pridáme na jemno nakrájanú chilli papričku, chviľku ešte povaríme (2 - 3 minutky), aby chilli prešlo jedlom a môžeme podávať najlepšie s cestovinou prípadne ryžou :)

Vytlačiť recept


Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...