RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (244)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Recepty - slané ňamky

| kysnuté cesto | lístkové cesto | obložené misy | špeciality | slané torty | ostatné |
(Počet receptov v tejto kategórii: 43)
[1]   2   3  
Pečeňová židovská paštéta Pečeňová židovská paštéta
kategória: špeciality
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 14.12.2016
Tento recept je z výpiskov mojej mamy, ktorá sa ho naučila od Židov, pripravuje sa z pečene kukuricou vykŕmenej husy.
Domáca bravčová masť a oškvarky z rúry Domáca bravčová masť a oškvarky z rúry
kategória: špeciality
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 12.12.2016
Tento výborný recept sa od klasického spôsobu škvarenia masti a prípravy oškvariek líši tým, že masť sa vytápa v rúre dlhšie pri nižšej teplote ako obvykle, pričom netreba vôbec miešať suroviny.
Madarské ryžové jaternice Madarské ryžové jaternice
kategória: špeciality
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 1, pridaný: 9.11.2016
Máte radi jaternice a už nerobíte zabíjačku? Pripravte si ich podľa tohto receptu, môžete doma plniť črievka a uvaríte, ak črievka nemáte, plnku jednoducho upečiete, sú výborné za tepla i za studena
Grilovaná polenta ako príloha k mäsu Grilovaná polenta ako príloha k mäsu
kategória: špeciality
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 21.10.2016
Ide v podstate o uvarenú kukuričnú kašu, ktorú ešte horúcu nalejeme do pekáča, po vychladnutí a stuhnutí pokrájame a grilujeme. Podávame ako prílohu k mäsu.
Zemiakovo - maslové pagáče s jogurtom Zemiakovo - maslové pagáče s jogurtom
kategória: kysnuté cesto
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 17.10.2016
Veľmi chutné pagáče zo zemiakov, masla a jogurtu, ktoré sú výbornou prílohou k polievkam na kyslo alebo samostatne ako vynikajúce pohostenie pre návštevy k vínu.
Francúzske zemiaky s pikantnou údenou madarskou klobásou  Francúzske zemiaky s pikantnou údenou madarskou klobásou
kategória: ostatné
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 3.10.2016
Receptov na francúzske zemiaky je nespočetné množstvo, u nás doma sa robia s domácou údenou pikantnou klobásou, s veľa kyslej smotany, cibuľou, vajcami na tvrdo a zemiakmi.
Domáca kysnutá žemľová knedľa Domáca kysnutá žemľová knedľa
kategória: kysnuté cesto
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 20.9.2016
Vynikajúca príloha k pečenej kačke s kapustou, k rôznym pečeným mäsám na šťave, k zeleninovým a hubovým omáčkam
Kvásková knedľa parená Kvásková knedľa parená
kategória: ostatné
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 2.9.2016
Kvásková knedľa je veľmi chutná pre každého, ale je priam požehnaním pre tých, ktorí nemôžu z akejkoľvek príčiny kysnuté jedlá s čerstvým droždím
Jednoduché oškvarkové pagáčiky s odloženým kysnutím v chladničke Jednoduché oškvarkové pagáčiky s odloženým kysnutím v chladničke
kategória: kysnuté cesto
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 2.9.2016
Výborný recept na oškvarkové pagáčiky, kysnú cez noc v chladničke, netreba ich prekladať a predsa sú ako lístkové, sú jednoduché a rýchlo hotové.
Gözleme - turecké kysnuté plnené kapsy Gözleme - turecké kysnuté plnené kapsy
kategória: kysnuté cesto
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 25.8.2016
Veľmi chutné obľúbené turecké kysnuté plnené kapsy, ktoré sa podávajú samostatne alebo ako príloha.
Nadýchaná kysnutá bábovka Nadýchaná kysnutá bábovka
kategória: kysnuté cesto
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 18.8.2016
Bábovku má každý rád, ku kávičke milujeme túto nadýchanú kysnutú dvojfarebnú bábovku veľmi jemnej chuti.
Prekladané smotanovo - oškvarkové pagáčiky Prekladané smotanovo - oškvarkové pagáčiky
kategória: špeciality
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 29.7.2016
Čakáte návštevu? Pripravte pre nich tieto úžasné oškvarkové pagáčiky :-) Budú však vynikajúcou prílohou k sýtejším polievkam na kyslo a rovnako i k rôznym gulášom.
Plnený zemiakový koláč so syrom a šunkou Plnený zemiakový koláč so syrom a šunkou
kategória: špeciality
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 22.6.2016
Perkedel kentang - indonézske zemiakové pllacky Perkedel kentang - indonézske zemiakové pllacky
kategória: ostatné
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 18.6.2016
Pizza cesto (neskutočne dobré) Pizza cesto (neskutočne dobré)
kategória: kysnuté cesto
autor: hucko (kuchtík), počet bodov: 5, pridaný: 1.2.2016
Recept priamo z pizzerie
Syrové (bryndzové) krekry Syrové (bryndzové) krekry
kategória: ostatné
autor: hucko (kuchtík), počet bodov: 5, pridaný: 16.7.2015
Radšej sa zásobte aj kofolou, alebo dobre vychladeným pivom, no skvele sa hodia aj k vínu.
Piešťanské pirohy, alebo aj Píščanské tašky Piešťanské pirohy, alebo aj Píščanské tašky
kategória: ostatné
autor: hucko (kuchtík), počet bodov: 5, pridaný: 9.7.2015
Na folklornom festivale Východná 2015 mali giga úspech a nemali problém prezradiť presný recept.
CROISSANTY - Francúzske rožky CROISSANTY - Francúzske rožky
kategória: kysnuté cesto
autor: danicac (kuchtík), počet bodov: 6, pridaný: 31.5.2015
CROISSANT. Kto by nepoznal toto obľúbené francúzske pečivo? Pripravte si ho sami doma - na slano, alebo na sladko.
Cuketovo - tuniakové fašírky Cuketovo - tuniakové fašírky
kategória: špeciality
autor: vladix (gurmán), počet bodov: 5, pridaný: 13.5.2015
Zdravé, diétne a hlavne chutné. U nás nestihli ani vychladnúť a boli zjedené.
lángoše na tri dni lángoše na tri dni
kategória: kysnuté cesto
autor: moon1979 (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 28.2.2015
Tieto lángoše sa dajú robiť aj hneď po vykysnutí, no rovnako vydržia v chladničke (cesto) aj 3 dni, takže vždy sa dajú urobiť čerstvé bez toho, aby sme museli čakať kým cesto vykysne :)
[1]   2   3  
Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...