RECEPTY

mäso (303)
ryby a more (24)
bezmäsité (248)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (360)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)




Nedávno tu pribudlo

Expresné raňajkové croissanty s Nutellou Expresné raňajkové croissanty s Nutellou
kategória: kysnuté
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 20.2.2017
Tieto croissanty sa pripravia v predvečer, kysnú v chladničke celú noc a ráno sa expres upečú do 12 minút, ihned ešte teplé ich možno podávať ako sladké sviatočné raňajky.
Polievka zo špikových hovädzích kostí s pečeňovými knedličkami  Polievka zo špikových hovädzích kostí s pečeňovými knedličkami
kategória: vývary
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 15.2.2017
Dávno sme nemali túto polievku, a špik na čerstvo upečenom domácom chlebe vyvoláva vo mne spomienky na detstvo. Otec nám deťom dával horúci špik na chlebíku ako sviatočné predjedlo pred polievkou. Ako vložku do tejto sviatočnej polievky som pripravil
Zapekané šunkové fliačky so syrovo - smotanovou zálievkou Zapekané šunkové fliačky so syrovo - smotanovou zálievkou
kategória: cestoviny
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 14.2.2017
Fliačky so šunkou sú veľmi chutným a lacným rýchlym sýtym jedlom, ktoré možno rôzne vylepšiť, nám chutia práve tieto z domácich fliačkov.
Jablková žemľovka z vianočky Jablková žemľovka z vianočky
kategória: sladké pokrmy
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 13.2.2017
Každý máme svoj obľúbený recept na žemľovku, nám najviac chutí z našej domácej vianočky :-)
Jelení guláš na červenom víne a čučoriedkovom lekvári Jelení guláš na červenom víne a čučoriedkovom lekvári
kategória: divina
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 13.2.2017
Divina je lahodné chudučké mäsko, ktoré vyžaduje náležité okorenenie a premastenie, aby sme uvarilli z diviny skutočnú lahôdku akou je tento guláš, ktorý má famoznu a neopakovateľnú chuť,
Domáca šunka z bravčovej panenky Domáca šunka z bravčovej panenky
kategória: bravčové
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 8.2.2017
Tento úžasný recept mám od môjho priateľa, domáca šunka z bravčovej panenky je lahodná, je šťavnatá z čistého chudého mäsíčka, žiadna kupovaná sa jej nikdy nevyrovná, je to pochúťka pre fajnšmekrov.
Maslová vianočka zo štyroch prameňov Maslová vianočka zo štyroch prameňov
kategória: kysnuté
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 5.2.2017
Na sladké nedeľné raňajky mám vo zvyku upiecť túto maslovú vianočku, ktorú podávam k horúcemu kakau.
Čorba - kyslá smotanová zeleninová polievka s mäsovými knedličkami s údenou paprikou Čorba - kyslá smotanová zeleninová polievka s mäsovými knedličkami s údenou paprikou
kategória: netradičné
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 3.2.2017
Čorba je kyslá smotanová polievka so zeleninou a mäsovými knedličkami, typická pre Sedmihradsko, je veľmi chutná, osviežujúca a silná, má mnoho variant.
Rýchle maslové rožky na raňajky Rýchle maslové rožky na raňajky
kategória: kysnuté cesto
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 1.2.2017
Tieto rožky sú veľmi jednoduché, po spracovaní cesta netreba čakať na vykysnutie, po vytvarovaní sa hned pečú a sú rýchlo hotové, majú výbornú chuť.
Slaný koláč so syrom a s bylinkami Slaný koláč so syrom a s bylinkami
kategória: kysnuté cesto
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 31.1.2017
Výborná večera pre zimné dni.
Pomaly pečená kačka takmer bez práce  Pomaly pečená kačka takmer bez práce
kategória: hydina
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 30.1.2017
Recept na veľmi chutnú pomaly pečenú kačku takmer bez práce, ktorá má šťavnaté mäkkučké mäsíčko ako masielko a do chrumkava vypečenú kožičku.
Zemiakové fašírky Zemiakové fašírky
kategória: zemiaky
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 28.1.2017
Veľmi chutné, lacné a rýchle jedlo pre zimné dni.
Bravčová panenka na bylinkách Bravčová panenka na bylinkách
kategória: bravčové
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 25.1.2017
Recept na veľmi chutnú a rýchlu prípravu bravčovej panenky.
Kuracia pečeň v husacej masti Kuracia pečeň v husacej masti
kategória: hydina
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 25.1.2017
Tento recept výborne poslúži tým, ktorí majú na chlebe oveľa radšej plátky upečenej pečene s husacou masťou, než rozotretú akúkoľvek pečeňovú paštétu.
Frikasé z morského ostrieža Frikasé z morského ostrieža
kategória: morské ryby
autor: hucko (kuchtík), počet bodov: 5, pridaný: 24.1.2017
samozrejme môžete použiť aj inú rybu.
Sfincione siciliano - slaný kysnutý koláč zo Sicílie Sfincione siciliano - slaný kysnutý koláč zo Sicílie
kategória: pečivo
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 20.1.2017
Na Sicílii je veľmi obľúbený chutný sýty slaný kysnutý koláč s bohatým obložením výraznej chuti, ktorý sa často predáva i na ulici, rozšíril sa do celého Talianska.
Karfiolové fašírky s údeným mäsom a so syrom Karfiolové fašírky s údeným mäsom a so syrom
kategória: zelenina
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 18.1.2017
Po sviatkoch dobre padne aj takéto chutné a rýchle jedlo.
Kuracie stehná v jemnej vínovo - smotanovej omáčke so šampiňónmi  Kuracie stehná v jemnej vínovo - smotanovej omáčke so šampiňónmi
kategória: hydina
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 16.1.2017
Recept na veľmi chutné šťavnaté kuracie stehná v jemnej vínovo - smotanovej omáčke so šampiňónmi.
Bravčová panenka v slaninovom kabátiku s vínovo - smotanovou hubovou omáčkou Bravčová panenka v slaninovom kabátiku s vínovo - smotanovou hubovou omáčkou
kategória: bravčové
autor: Libchen (konzument), počet bodov: 5, pridaný: 15.1.2017
Bravčová panenka je pochúťkou, ktorú chuťovo výborne doplní vínovo - smotanová omáčka s hnedými šampiňónmi.
Neskutočne šťavnaté pečené kačacie prsia Neskutočne šťavnaté pečené kačacie prsia
kategória: hydina
autor: hucko (kuchtík), počet bodov: 6, pridaný: 10.1.2017
Rýchlovka a neskutočne jemná úprava kačacej flákoty
Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...