Paštika z kačacej pečene
Tento recept sa mi dostal do rúk náhodou, trošku som ho upravil, Originál autorom je JARDA ŽIDEK,V recepte bol aj alkohol a hrozienka, ale tie som vynechal. Poviem Vám, tentokrát to stálo za to 🙂
Ingrediencie
  • - kačacie pečienky 500g nemusí to byť tá drahá vykŕmená pečeň - ani ja som ju nedával. V krajnom prípade môžu byť aj Kuracia
  • - maslo 500g 😉 alebo 2x250g
  • - 3 ks veľká cibuľa
  • - 3 ks veľké jablká
  • - 2 vajcia
  • - 1 čl soli
  • - 1/4 čl čierneho mletého korenia
Inštrukcie
  1. Na panvici necháme rozpustiť maslo, na ktorom podusíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme olúpané a na kocky nakrájané jablká a restujeme asi 10 minút.
  2. Potom pridáme kačaciu pečienku, zľahka orestujeme (ďalších asi 10-15 minút) a necháme trošku (10 minút) vychladnúť. Rozmixujeme ponorným mixérom a postupne pridávame surové vajcia. Dochutíme soľou a korením.
  3. Paštétu vylejeme do formy a pečieme(varíme) vo vodnom kúpeli na 90°C 40 minút. Vodný kúpeľ si môžete spraviť tak, že do hlbokého plechu dáte vriacu vodu, vložíte do rúry a do tejto vody položíte zapekacie nádoby. (stačí, keď sú ponorené LEN trošku 1-2 cm).
  4. Vodným kúpeľom sa aj vajíčko telepne upraví a lepšie sa spoja chute. Dá sa jesť aj teplé (vtedy je to také redšie), ale najlepšie je to vychladené a formované pomocou dvoch polievkových lyžičiek do takých "jednohubiek".
Poznámky k receptu

Verím, že tento recept sa dostane u vás do receptov, ktoré sú veľmi obľúbené.