RECEPTY

mäso (303)
ryby a more (24)
bezmäsité (248)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (360)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)


Zimný festival jedla 2017

autor: hucko        počet získaných bodov: 1        počet zobrazení: 1009

Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus



Organizátor
je Radoslav Nackin so svojou firmou Pre gurmanov spol. s r.o., ktorého sesterskou spoločnosťou je GURMÁN - club s.r.o, zastrešujúci mnohé gastronomické udalosti na Slovensku ako napr. Gurmán Fest Bratislava, Košice Gurmán fest, Thuries Academy či Školu varenia vo Sv. Jure. Radoslav Nackin takisto už trinásty rok vydáva gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku.

Cieľ
Cieľom dramaturgie festivalu je podporiť lokálnu gastronómiu a propagovať gastroturizmus na Slovensku. Dôraz je kladený predovšetkým na tradičné receptúry s využitím regionálnych surovín. Reštaurácie majú za úlohu ponúknuť pre festivalových hostí celkovo tri jedlá (nie tri menu), z ktorých si zákazníci zostavujú svoje jedno-, dvoj- alebo trojchodové menu:

• Naše ikonické jedlo - jedlo, ktoré charakterizuje a je alebo bolo hitom reštaurácie,
• Chute regiónov – jedlo v podobe regionálnej špeciality alebo s využitím lokálnych surovín,
• Recepty našich mám – tradičné, klasické jedlo v závislosti od typu a druhu reštaurácie.

V uplynulom treťom ročníku sa do Zimného festivalu jedla zapojilo celkovo 40 reštaurácií zo všetkých ôsmich krajov Slovenska. Naším cieľom je, aby festivaloví hostia ochutnali jednotlivé regióny Slovenska a v spolupráci so Slovenskou agentúrou cestovného ruchu a krajskými organizáciami sa zároveň zoznámili aj s ich historickými a prírodnými krásami.

Prečo Zimný festival?
Podobné festivaly majú v zahraničí dlhú tradíciu a každoročne sa do nich zapojí niekoľko tisíc návštevníkov. V prvých troch ročníkoch sa nám záujem o takýto typ projektu potvrdil aj na Slovensku. Je to spôsob, ako ešte viac pritiahnuť pozornosť ľudí ku kvalitným reštauráciám, ako reagovať na slabé novoročné obdobie a odolávať mnohopercentnému poklesu príjmov v gastronómii. Náš návrh je jednoznačný – vy ponúknete vaše delikatesy a špeciality za výhodnejšie ceny s presným počtom miest a my vám garantujeme, že o tom dáme vedieť širokej verejnosti, ktorá rada príde prechutnať vaše prevádzky .

celý dokument a viac informácií: TU








naspäť
Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...