RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (244)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)


Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?

autor: danicac        počet získaných bodov: 1        počet zobrazení: 745
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.

Milujú vaše deti vyprážané šampiňóny alebo karfiol? A jediný spôsob, ako do nich dostať brokolicu je vypražiť im ju?

Čo ale v prípade, že šampiňóny sú drobné (také jednohubky, čo najlepšie chutia) alebo z karfiolu treba narezať kúsky, kde nie je hlúb (z toho uvaríme krémovú rozmixovanú polievku). Obaľovať takéto malé kúsky štandardným spôsobom trvá strašne dlho a je to taká pipľavá práca. Preto ponúkam tip, ako si túto prácu uľahčiť:

Šampiňóny očistíme, posolíme (pustia trošku vody a múka sa lepšie prichytí) a necháme 5 minút odstáť. Zoberieme si uzatvárateľnú nádobu – najlepšie plastovú. Do nej vsypeme trochu hladkej múky, šampiňóny, uzavrieme a jemne ju niekoľkokrát ju otočíme. Šampiňóny sa takto obalia v múke. Vysypeme ich z nádoby a nasypeme do nej strúhanku. Vajce rozšľaháme a v ňom postupne ponamáčame šampiňóny. Postupne ich vkladáme do nádoby a zasypeme troškou strúhanky. Nádobu zasa uzavrieme, jemne ju niekoľkokrát otočíme a šampiňóny máme obalené. Potom ich už iba vypražíme.
Takto isto môžeme obaliť aj karfiol, brokolicu alebo inú na drobno nakrájanú zeleninu.

Zbytok vajec, použitú múku a strúhanku nevyhodíme, ale môžeme ju použiť na placku: http://www.sefkuchari.sk/index.php?riu=1024








naspäť
Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...